Pages

26 Nisan 2010 Pazartesi

The Matrix


Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Aksiyon - Bilim Kurgu
Gösterim Tarihi : 3 Eylül 1999
Yönetmen : Andy Wachowski, Larry Wachowski
Senaryo :
Andy Wachowski, Larry Wachowski
Görüntü Yönetmeni : Bill Pope
Müzik : Don Davis
Kurgu : Zach Staenberg
Yapim : 1999 - ABD
Süre : 136 dk.
Dagitimci : Warner Bros.
Resmi Web Sitesi : whatisthematrix.com

Oyuncular

Keanu Reeves (Thomas A. Anderson - Neo), Laurence Fishburne (Morpheus), Carrie Anne Moss (Trinity), Hugo Wallace Weaving (Ajan Smith), Joe Pantoliano (Cypher), Marcus Chong (Tank), Gloria Foster (Kahin)


DISK II



DISK III



DISK IV



DISK V


Thomas A. Anderson dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Metacortex'de program yazarı olarak çalışmaktadır. Saygın bir işe sahip olan Bay Anderson'un bu yaşamının yanı sıra bi yaşamı daha vardır. Sanal dünyada Neo adıyla bilgisayar korsanlığı yapmaktadır.

Neo dünyada devamlı birşeylerin ters gittiğinden şüphe duymaktadır ama bu şüphelerinin kaynağının ne olduğundan da tam olarak emin değildir. Bir gün bilgisayar başında uyurken gelen bir mesaj aracılığıyla tanıştığı Trinity isimli şahıs aracılığıyla bu şüphelerini giderebileceğini düşündüğü Morpheus ile tanışır. Morpheus, Neo'ya bir hayal dünyasında yaşadığı, gerçek dünyanın onun bildiği dünyadan oldukça farklı olduğunu açıklar ve Neo'ya insanlara gerçek dünyayı göstermek zorunda olduklarını söyler; ve bunu yapabilmek için ona ihtiyaç olduklarını söyler. Neo ilk başta Morpheus'e inanmasa da zamanla gerçeği görmeye başlar; ve insanları bu sahte gerçeklikten kurtarmak için mücadeleye girişirler.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger