Pages

26 Nisan 2010 Pazartesi

Karanlıktakiler


Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Dram - Gerilim
Gösterim Tarihi : 2 Ekim 2009
Yönetmen : Cagan Irmak
Senaryo :
Cagan Irmak
Görüntü Yönetmeni : Gökhan Tiryaki
Sanat Yönetmeni : Murat Güney
Kurgu : Bora Göksingül
Yapim : 2009 - Türkiye
Süre : 100 dk.
Dagitimci : Tiglon Film
Resmi Web Sitesi : karanliktakiler.com

Oyuncular

Erdem Akakce (Egemen), Meral Cetinkaya (Gülseren), Derya Alabora (Umay), Rıza Akın (Ramiz), Durul Bazan (Yönetmen Mehmet), Pınar Töre (Banu), Tuncay Kaynak (Mahmut), Güner Özkul (Sevim), Ozan Tekcan (Sinan), Gürkan Demir (Doktor), Sebnem Dilligil (Gülderen)


DISK II



DISK III



DISK IV



DISK V



DISK VI



DISK VII


Egemen 30’lu yaşlarını aşmış, bir reklam ajansında ofis boy olarak çalışan ve ilerleyen yaşına rağmen annesi Gülseren ile aynı evde yaşamak zorunda olan genç bir adamdır. Annesinin zihinsel kararmalarıyla geçen bir hayat Egemen için, evlerinin içine gizlenmiş, belki de sadece onlar için hazırlanmış ufak bir cehennem gibidir.

Gülseren içinse hayattaki tek varoluş nedenidir Egemen. Gerisi kâbus, sakinleştiriciler, bitmeyen bir huzursuzluk ve tedirgin bir ruhtur. Gençliğinde yaşadığı travmaların etkisiyle kendini ev yaşamına hapsetmiş ve hayatla bağlarını koparmıştır. Yanında olmasını istediği tek kişi Egemen’dir. Oğlunu ondan ayıracak olan herhangi bir düşünce bile onu ciddi bir çılgınlık nöbetine girmesi için yeterlidir.

Egemen’in tüm hayatını geçirdiği bu cehennemden uzaklaşarak, normal bir hayata yaklaştığı tek yerse, çalıştığı reklam şirketidir. İşi sayesinde dış hayatla bir bağ kurmak az da olsa annesinin karanlık dünyasından uzaklaştırır Egemen’i. Öte yandan patronu Umay’a duyduğu ilgi annesi Gülseren’in krizlerini tetiklemektedir.

Karanlıktakiler dışarıdan bakıldığında normal gözüken bir evin içine gizlenmiş küçük bir cehennemi anlatıyor. Orta sınıf ahlakının yargısıyla hayatı biçimlenmiş bir anne ve cehenneminde annesiyle beraber yaşamak zorunda kalan genç bir adamın, zaman zaman ürküten, zaman zaman gerilimli ve biraz da komik hikâyesi.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger