Pages

28 Nisan 2010 Çarşamba

Drakula - Dracula film izle

http://img130.imageshack.us/img130/9125/84475165vp1.jpg 

Tür : Korku / Gerilim / Romantik
Yönetmen : Francis Ford Coppola
Senaryo : James V. Hart , Bram Stoker (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Michael Ballhaus
Müzik : Wojciech Kilar
Yapım : 1992, ABD , 130 dk.
Oyuncular: Gary Oldman (Drakula) , Winona Ryder (Mina Murray) , Anthony Hopkins (Van Helsing) , Keanu Reeves (Jonathan Harker) , Richard E. Grant (Dr. Jack Seward) , Cary Elwes (Lord Arthur Holmwood) , Bill Campbell (Quincey P. Morris) , Sadie Frost (Lucy Westenra) , Tom Waits (R.M. Renfield) , Monica Bellucci (Drakula’nın gelini)

Filmin Konusu: Genç bir avukat olan Jonathan Harker, görevi gereği Doğu Avrupa’da küçük gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Drakula tarafından kaçırılan Harker, onunla birlikte Londra’ya gitmek zorunda kalır. Drakula, Harker’ın nişanlısı Mina’nın fotoğrafını görerek etkilenmiş ve genç kızı ele geçirmek istemektedir. Önce Mina’nın yakın arkadaşı Lucy’i ele geçiren Drakula’ya karşı Lucy ve arkadaşları direnmeye çalışacaklardır.
Bram Stoker’ın romanından ünlü yönetmen Francis Ford Coppola tarafından uyarlanan Drakula, vampir filmleri arasında en unutulmaz klasiklerden biri olarak yer edinmiştir. Drakula’yı oynayan Gary Oldman ve Van Helsing rolündeki Anthony Hopkins gibi dev isimleri kadrosunda barındıran yapım, 1993′de makyaj, kostüm ve ses efektleriyle Oscar almıştı.
İyi seyirler dileriz.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger