Pages

26 Nisan 2010 Pazartesi

The Reader - Okuyucu

The Reader
Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Dram - Romantik
Gösterim Tarihi : 10 Nisan 2009
Yönetmen : Stephen Daldry
Senaryo :
David Hare, Bernhard Schlink (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Roger Deakins, Chris Menges
Müzik : Nico Muhly
Kurgu : Claire Simpson
Yapim : 2008 - ABD
Süre : 124 dk.
Dagitimci : Tiglon Film
Resmi Web Sitesi : thereader-movie.com

Oyuncular

Kate Winslet (Hanna Schmitz), Ralph Fiennes (Michael), Bruno Ganz (Rohl), Karoline Herfurth (Marthe), Linda Bassett (Mrs. Brenner), Susanne Lothar (Julia), Matthias Habich (Peter Berg)


DISK II



DISK III



DISK IV


İkinci Dünya Savaşı sonrasında 15 yaşındaki lise öğrencisi Michael Berg kendinden yaşça büyük Hanna'ya aşık olur. İlk cinsel uyanışını Hanna ile birlikte yaşayan Michael, bu gizemli kadını hayatının merkezine koyar. Hanna bir kitap kurdudur ve Michael ile olan ilişkisini şiir ve romanların dünyasına taşır. Ancak Hanna esrarengiz bir şekilde Michael'ı terk eder. Kalbi kırılmış Michael, Hanna'yı aklından çıkaramaz.

Hanna ile olan ilişkisinden on üç yıl sonra Michael hukuk fakültesinde avukatlık stajı yapmaktadır. Savaşın ardından Nazilerin savaş suçlusu olarak yargılandığı mahkeme Michael ile Hanna yeniden karşılaştıracaktır. Ancak bu kez sanık ve avukat olarak... Hanna'nın gizli geçmişi açığa çıkmak üzeredir.

Kate Winslet, bu rolüyle Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın, Akademi Ödülleri'nde En İyi Kadın ödüllerinin sahibi oldu.

The Reader The Reader
The Reader The Reader
The Reader The Reader

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger