Pages

26 Nisan 2010 Pazartesi

The Market: A Tale of Trade - Pazar: Bir Ticaret Masalı


Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Dram - Suc
Gösterim Tarihi : 10 Nisan 2009
Yönetmen : Ben Hopkins
Senaryo :
Ben Hopkins
Görüntü Yönetmeni : Konstantin Kröning
Müzik : Cihan Sezer
Kurgu : Alan Levy
Yapim : 2008, Türkiye - Almanya - Kazakistan
Süre : 93 dk.
Dagitimci : Tiglon Film
Resmi Web Sitesi : market-thefilm.com

Oyuncular

Tayanc Ayaydın (Mihram), Genco Erkal (Fazıl), Senay Aydın (Elif), Rojin Ülker (Sarkıcı), Sertel Ugur (Yasar - Fabrika Sahibi), Seval Bozbay (Evin - Mihramın Kızı), Nesrin Cevadzade (Eczacı)


DISK II



DISK III



DISK IV



DISK V


Mihram, doksanlı yılların ortasında, Doğu Anadolu'nun bir sınır köyünde yaşayan, ticari kafaya sahip, uyanık bir küçük tacirdir. Büyük işler bağlamak için birçok fikri vardır ama bu fikirleri hayata geçirecek sermayeye sahip değildir. Verici konduğunu gördüğünden beri cep telefonu satan bir dükkan açmaya karar vermiştir. Bir gün, kasabadaki dispansere ilaç taşıyan kamyonun soyulması üzerine çaresiz kalan hekim Mihram'dan karaborsa ilaç bulmasını ister.

Mihram bu durumu hayatını nihayet değiştirebileceği bir fırsat olarak görür. Kamu parasıyla kumar oynayacak, sınır ötesine, Azerbaycan'a, kaçakçılık yapacaktır. Eğer kaybederse toplumdan dışlanacağının farkındadır, ama kazanırsa hayal ettiği işi kuracak kızına ve karnı burnunda karısına daha iyi bir gelecek hazırlayacaktır. Ama iki ögeyi hesaba katmamıştır: Onu örgüte katılması için zorlayan yerel mafya liderini ve piyasanın acımasız kurallarını.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger