Pages

26 Nisan 2010 Pazartesi

Love Story - Ask Hikayesi


Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Dram - Romantik
Gösterim Tarihi : 16 Aralık 1970
Yönetmen : Arthur Hiller
Senaryo :
Erich Segal
Görüntü Yönetmeni : Richard C. Kratina
Müzik : Francis Lai
Kurgu : Howard G. Minsky
Yapim : 1970 - ABD
Süre : 99 dk.
Dagitimci : Paramount Pictures
Resmi Web Sitesi : lovestorythemovie.com

Oyuncular

Ali MacGraw (Jennifer Cavalleri), Ryan O'Neal (Oliver Barrett IV), John Marley (Phil Cavalleri), Ray Milland (Oliver Barrett III), Russell Nype (Dean Thompson), Katharine Balfour (Mrs. Barrett), Tommy Lee Jones (Hank Simpson)


DISK II



DISK III



DISK IV



DISK V



DISK VI



DISK VII


Zengin bir işadamının oğlu olan Oliver Barrett, Harvard Üniversitesi'nde yıldızı parlak bir hukuk öğrencisi ve popüler bir buz hokeyi oyuncusudur. Müzik öğrencisi Jennifer Cavalleri o güne kadar karşılaşmadığı bir kadındır. Jennifer ve Oliver kısa sürede birbirlerine aşık olurlar ve evlenmeye karar verirler. Ancak Oliver'ın babası bu evliliğe karşıdır ve oğlunu mirastan mahrum etmekle tehdit eder. Babasından hiçbir şey istemeyen Oliver evi ter eder ve Jennifer ile evlenir. Evliliklerinde çok mutlu olan genç çiftin üzerine bir süre sonra kara bulutlar çökecektir. Çünkü Jennifer ölümcül bir hastalığın pençesine düşmüştür.

"Aşk, üzgün olduğunuzu asla söylememektir" sloganıyla gösterime giren ve yıllardır izleyenleri ağlatan bir aşk filmi. Zengin oğlan fakir kız klişesine sırtını yaslayan Love Story, Harvard hukuk öğrencisi Oliver Barett ile müzik meraklısı Jeniffer Cavilerri'nin ilişkisini anlatıyor. Aşık olan çift bir süre sonra evlenmeye karar veriyor. Babası Oliver'ı, böyle birşey yaptığı taktirde miras hakkını elinden almakla tehtid ediyor. Böylece Oliver ile babasının bağları kopuyor. Jeniffer ve babası ise Oliver ile babasını birleştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Yıllar geçiyor ve genç çift çocuk yapmaya karar veriyor, ancak bir sorun var; Jeniffer gebe kalamıyor... Sinema tarihinin en acıklı filmlerinden olan Love Story'i Arthur Hiller yönetmiş. Küçük bir rolde karşımıza gelen Tommy Lee Jones'a ve yıllar sonra, Stanley Kubrick ustanın Barry Lyndon'u ile oyunculuk yeteneğini kanıtlayan Ryan O'Neal'e dikkat.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger