Pages

26 Nisan 2010 Pazartesi

The Da Vinci Code - Da Vinci Sifresi


Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Gerilim - Gizem - Polisiye
Gösterim Tarihi : 19 Mayıs 2006
Yönetmen : Ron Howard
Senaryo :
Akiva Goldsman, Dan Brown (Roman)
Görüntü Yönetmeni : Salvatore Totino
Müzik : Hans Zimmer
Kurgu : John Calley, Brian Grazer
Yapim : 2005 - ABD
Süre : 149 dk.
Dagitimci : Warner Bros.
Resmi Web Sitesi : thedavincicodemovie.com

Oyuncular

Tom Hanks (Dr. Robert Langdon), Audrey Tautou (Ajan Sophie Neveu), Ian Mckellen (Sir Leigh Teabing), Jean Reno (Bezu Fache), Paul Bettany (Silas), Alfred Molina (Piskopos Manuel Aringarosa), Jürgen Prochnow (Andre Vernet)


DISK II



DISK III



DISK IV



DISK V



DISK VI



DISK VII


Harvard Üniversitesi Simge-Bilim Profesörü Robert Langdon, Paris'te iş gezisindeyken, gece yarısı, Louvre'un yaşlı müdürünün ölü bulunduğu haberini alır. Langdon ve yetenekli Fransız kriptoloji uzmanı Sophie Neveu, cesedin etrafındaki izleri takip ederek bu garip esrar perdesini araladıkça, ipuçlarının onları Da Vinci'nin tablosuna götürdüğünü keşfederler. Büyük usta bu sırrı herkesin görebileceği bir yere, ünlü eseri Mona Lisa tablosunun içine gizlemiştir.

Langdon bu garip bağlantıyı açığa çıkarınca tehlike artar. Cinayete kurban giden müze müdürü de, Sir Isaac Newton, Botticelli, Victor Hugo, Da Vinci ve aralarında diğer ünlülerin de bulunduğu gizli bir kuruluş olan Sion Manastırı Derneği'nin bir üyesidir.

Langdon, aydınlatmaya çalıştıkları bu tehlikeli sırrın yüz yıllardır tarihin derinliklerinde gizlendiğinden şüphelenir. Böylece Paris ve Londra sokaklarında amansız bir kovalamaca başlar. Langdon ve Neveu, kendilerini, atacakları her adımı önceden bilen esrarengiz olduğu kadar da çok zeki olan bir adamla karşı karşıya bulurlar. Eğer bu karmaşık bilmeceyi çözemezlerse Priory'nin büyük yankılar uyandıracak bu çok eski gerçeği ebediyen kaybolacaktır.

Dan Brown'un histeri derecesinde çok satan kitabından uyarlanan Ron Howard imzalı filmde Langdon'u Tom Hanks'in, Fransız Müfettis Fache'ı ise Jean Reno'nun canlandıracak olması gibi sürprizler var.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger