Pages

26 Nisan 2010 Pazartesi

Constantine


Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Aksiyon - Fantastik - Gerilim
Gösterim Tarihi : 11 Mart 2005
Yönetmen : Francis Lawrence
Senaryo :
Frank A. Cappello, Garth Ennis (Roman)
Görüntü Yönetmeni : Phillippe Rousselot
Müzik : Lisa Gerrard
Kurgu : Lorenzo DiBonaventura
Yapim : 2004 - ABD
Süre : 121 dk.
Dagitimci : Warner Bros.
Resmi Web Sitesi : constantinemovie.com

Oyuncular

Keanu Reeves (John Constantine), Rachel Weisz (Angela Dodson - Isabel Dodson), Shia LaBeouf (Chaz Chandler), Djimon Hounsou (Papa Midnite), Max Baker (Beeman), Pruiitt Taylor Vince (Peder Hennessy), Gavin McGregor Rossdale (Balthazar)


DISK II



DISK III



DISK IV



DISK V



DISK VI



DISK VII


John Constantine cehenneme gitmiş ve dönmüştür. İstemediği bir yetenek olan, dünya üzerinde insan görünümünde dolaşan melez melek ve iblisleri hemen tanıma becerisiyle doğan Constantine bu işkenceden kurtulabilmek için intihara başvurur. Ama başarısız olur. İstemi dışında hayata geri dönen genç adam, kendini yeniden dünyada bulur. Artık, intihar girişiminde bulunmuş ve yaşamdan kısa bir süre kopmuş biri olarak, cennet ile cehennem arasındaki dünyevi sınırlarda gezinir, ve şeytanın emir erlerini derinliklere geri göndererek boş yere kefaretini ödemeye çalışır.
Ama Constantine bir aziz değildir. Gerek içinde bulunduğu dünya, gerek öbür dünyada hayalkırıklığına uğratıldığı için, çok içki içen, çok hızlı yaşayan ve kahramanlık fikrinden nefret eden buruk bir kahramandır. Constantine ruhunuzu kurtarmak için savaşacak, ama hayranlığınızı, minnetinizi ve merhametinizi kesinlikle istemeyecektir.

Onun tek istediği cezasının ertelenmesidir. Çaresiz ama şüpheci bir kadın dedektif olan Angela Dodson çok sevdiği ikiz kızkardeşinin esrarengiz ölümünün üzerindeki sır perdesini kaldırmak için Constantine’in yardımını istediğinde, soruşturma, ikiliyi günümüz Los Angeles’ın topraklarının altında var olan iblisler ve melekler alemine sürükler. Felaketi andıran bir dizi dünyaötesi olay yaşayan ikili, ister istemez kenetlenirler ve ne pahasına olursa olsun kendi iç huzurlarını bulmaya çalışırlar.

Constantine, çizgi romanda Marvel'ın rakibi olan DC'nin olgun ve açık fikirli okurlara yönelik çıkarttığı Vertigo serisinin bayrak gemilerinden birinin, Hellraiser'ın kahramanının beyazperdedeki izdüşümüdür. Neil Gaiman'ın Sandman'i ve Alan Moore'un Swamp-Thing'i ile benzer bir mitolojiyi paylaşır.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger