Pages

25 Nisan 2010 Pazar

Becoming Jane - Askın Kitabı


Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Romantik - Dram - Biyografi
Gösterim Tarihi : 7 Eylül 2007
Yönetmen : Julian Jarrold
Senaryo :
Kevin Hood, Sarah Williams
Görüntü Yönetmeni : Eigil Bryld
Müzik : Adrian Johnston
Kurgu : Emma E. Hickox
Yapim : 2007 - ABD
Süre : 120 dk.
Dagitimci : Bir Film
Resmi Web Sitesi : becomingjane.com

Oyuncular

Anne Hathaway (Jane Austen), James McAvoy (Tom Lefroy), Julie Walters (Mrs. Austen), James Cromwell (Rev Austen), Maggie Smith (Lady Gresham), Joe Anderson (Henry Austen), Lucy Cohu (Eliza De Feuillide)


DISK II



DISK III


Jane Austen dünyayı kendi sözleriyle şekillendirir, nükte ve zeka. Fakat hayatı tamamen tutku ve romantizmin etkisi altındadır. Jane'in ailesi, kızlarının zengin birisiyle evlenmesini isterken, o hep gerçek aşkın peşindedir. Ve aşk kısa zamanda onu bulur: Genç hukuk öğrencisi Tom Lefroy.
Jane'in ağabeyi Henry'nin arkadaşı olan Tom, Londra'dan Hampshire'ı ziyarete gelmiştir. Akıllı, yakışıklı ve fakirdir. Eğitimsiz taşra halkını küçümseyen bir tavrı vardır. Fakat bu genç hovarda, Jane'in yeteneğinde ve özgür ruhunda, beklediğinden fazlasıyla karşılaşır.

Hiç evlenmemiş ve son derece soğuk bir kadın olarak tanınan İngiliz yazar Jane Austen'ın olgunluk dönemi eserlerine ilham olan 20'li yaşlarında yaşadığı tutkulu bir aşkın hikayesini anlatan Aşkın Kitabı'nda başrolleri Anne Hathaway ve James McAvoy paylaşıyor.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger