Pages

18 Mayıs 2010 Salı

Tesadüf - Serendipity film izle

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgPxeY4v-C3jE0uBjHztxkxzIu2ruCkbjExGpGZGOuRrp9APBdpWNip_rneRQ0T9BuCj7a3VeNQV0la0Wg7IMUlDk-YkjDx53vT-EALCS6PpOdo_Z52xaAoaZAKPbdwnI4ZDsIhbgBvo0/s400/TESAD%C3%9CF.jpg 
Gösterim tarihi: 24 Mayıs 2002 (Türkiye)
Yönetmen: Peter Chelsom
Senaryo: Marc Klein
Müzik: Alan Silvestri
Görüntü yön.: John De Borman
Tür: Fantastik, Komedi, Romantik
Yapım yılı: 2001
Ülke: ABD
Filmin Konusu: Günümüzden on yıl önce, Noel zamanıdır. Muhteşem bir kar manzarası altında insanlar Noel alışverişlerini tamamlamak için acele etmektedirler. O akşam, gecikmiş hediyeleri almak için son fırsattır. Mağazalar oldukça kalabalıktır ve malları tükenmek üzeredir. Yirmili yaşlarda iki gencin eli birdenbire aynı kaşmir eldivene uzanır. Bu yıllar sürecek bir arayışın başlangıcı olacaktır.
Jonathan (John Cusack) ve Sara (Kate Beckinsale) eldiveni satın alabilmek için tartışmaya başlarlar. Sara eldiveni çok beğenmiş ve kendisine Noel hediyesi olarak almak istemiştir. Jonathan ise kız arkadaşına hediye almayı unutmuş ve eldiveni görünce onun çok hoşuna gideceğini düşünmüştür. Birbirlerini ikna etmeye çalışırlar, sonunda zafer Sara’nın olur.
Mağaza çıkışında beraber ‘Serendipity’ adında bir restorana giderler.
Orada uzun süre sohbet ederlerken birbirlerinden oldukça etkilenirler. Jonathan Sara’ya ilk görüşte aşık olduğunu düşünmektedir. Sara’ya, daha sonra da görüşmek istediğini, beraber olabileceklerini söyler. Sara bu fikri sıcak karşılamaz; Jonathan’ın bir sevgilisi olduğunu biliyordur. Kendisinin de birlikte olduğu biri vardır.
Restorandan ayrılırlarken kapıda, Jonathan’ın ısrarlarına dayanamayan Sara, bir kağıt parçasına telefon numarasını yazar. Tam Jonathan’a verecekken, birden çıkan rüzgar kağıdı uçurur. Kadere, alın yazısına ve mistik güçlere fazlasıyla inanan Sara, bunun bir işaret olduğunu, biraraya gelmemeleri gerektiğini söyler. Jonathan bu fikri aptalca bulur fakat Sara kararlıdır. Eğer biraraya gelmeleri gerekiyorsa, bu mutlaka olacaktır, kader bunu planlayacaktır, doğru zamanı beklemeleri gereklidir. Bunları söyledikten sonra Sara bir taksiye atlar ve uzaklaşır.
Jonathan allak bullak olmuştur. Bir gecede aşık olmuş ve bir gecede kaybetmiştir. Dalgın dalgın evine gider. Sara eve gittiğinde alışveriş paketlerini restoranda unuttuğunu farkına varır. Serendipity’e geri döner. Oturdukları masada paketleri hala durmaktadır. Paketlerini alırken, sandalyenin üzerinde Jonathan’ın ceketini fark eder, onu da alır ve oradan buz pistine gider.Jonathan’ın kaderin oyunu sonucu oraya geleceğini ümit eden Sara saatlerce buz pistinde bekler. Onun artık gelmeyeceğini düşündüğü anda Jonathan uzaktan belirir. Geceyi kayarak, eğlenerek ve sohbet ederek geçirirler. Saatler ilerledikçe birbirlerinden daha fazla etkilenirler. İkisi de artık çılgınca aşık olmuşlardır.
Ayrılma vakti geldiğinde Jonathan Sara’dan telefon numarasını tekrar ister; ancak Sara’nın düşüncelerinde hiçbir değişiklik yoktur. Uzun süren bir tartışma sonucu Sara biraz yumuşar ve bir plan yapar: Bir beş dolarlık banknotun üzerine Jonathan’ın telefonunu yazar ve o parayla bir dergi satın alır. Kendisi de eve gittiğinde en sevdiği kitap olan Marquez’in “Kolera Günlerinde Aşk”ının ilk basımının ilk sayfasına kendi telefon numarasını yazacak ve kitabı bir sahafa satacaktır. Eğer bir gün bu kitap ve banknot birbirlerinin eline geçerse, kader onları o zaman biraraya getirecektir. Eğer bir daha sonsuza dek karşılaşmazlarsa, bu onların asla biraraya gelmemeleri gerektiği anlamına gelecektir. Ve iki genç ayrılırlar.
Aradan tam on yıl geçmiştir. Bakalım hayat onları nerelere sürüklemiş, başlarına ne sürprizler örmektedir?
İyi seyirler...




0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger