Pages

18 Mayıs 2010 Salı

Panik Odası - Panic Room film izle

http://renklisinema.files.wordpress.com/2009/04/panicroom.jpg 
Yönetmen :      David Fincher
Senaryo :     David Koepp
Oyuncular :     Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker, Dwight Yoakam, Jared Leto
Filmin Türü :     Gerilim
Orijinal Adı :     Panic Room
Yapım Yılı :     2001
Yapım Ülkesi :     ABD
Orijinal Dili :     İngilizce
Filmin Konusu : Olabilecek en kötü durumda saklanılabilecek en iyi yer… Ortaçağda kaçıp saklanacak bu tarz bir yer ancak kalenin merkezindeki kule olabilirdi. 20. yüzyılda ise insanların evine zorla girilebiliyor veya evleri bombalanabiliyor. Günümüzde Beyaz Saray’da bile bu tarz gizli bir oda bulunuyor. Kennedy yönetiminden beri Beyaz Saray’ın zemin katında bulunan “Situation Room” adındaki bu oda yüksek teknolojiyle donatılmış son derece güvenli bir sığınak.
Dört beton duvardan oluşan filmdeki Panik Odası’nda, evdeki ana telefona bağlantısı olmayan gömülü bir telefon hattı , havalandırma sistemi, evin her köşesini gösteren pek çok monitör ve tüm bunları dışardaki dünyadan soyutlayan, aşılması imkansız kalın çelik bir kapı bulunuyor.
İşte Panik Odası böyle bir yer.
Meg Altman (Jodie Foster) ve kızı Sarah (Kristen Stewart) New York’ta, kahverengi taşlardan yapılmış, içinde Panik Odası bulunan bir eve taşınırlar. Kısa bir süre sonra böyle bir sığınağa ihtiyaçları olabileceği akıllarından bile geçmez. Fakat bir gece Meg ile Sarah bir anda kendilerini evlerine giren silahlı üç kişiyle - Burnham (Forest Whitaker), Raoul (Dwight Yoakam) ve Junior (Jared Leto) - ölümcül bir kedi-fare oyunu içinde bulurlar. Fakat aslında bu üç davetsiz misafirin istedikleri şey Meg ve küçük kıznın saklandığı panik odasındadır.
Ve ne olursa olsun bu kişilerin odaya girmelerine hiçbirşey engel olamayacaktır.
“Bu odayı bir milyoner evine hırsız girdiği takdirde kendini korumak amacıyla inşa ettirmiş. Bu gerçekten özel bir oda. Odada evin her köşesinde bulunan kameraların görüntülerini gösteren 8 tane video monitörü var. İhtiyacınız olabilecek herşey odada mevcut. Burada 1 ay kalmanız gerektiği takdirde size yetecek kadar su bile var.” diyor Foster.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger