Pages

26 Nisan 2010 Pazartesi

Sinema Bir Mucizedir


Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 21 Ekim 2005
Yönetmen : Memduh Ün, Tunc Basaran
Senaryo :
Tunc Basaran, Suna Dölek
Görüntü Yönetmeni : Ertunc Senkay
Müzik : Cahit Berkay
Kurgu : Memduh Ün
Yapim : 2005 - Türkiye
Süre : 90 dk.
Dagitimci : Ugur Film
Resmi Web Sitesi : sinemabirmucizedir.com

Oyuncular

Kadir Inanır (Nakip Ali), Fatma Girik (Sacide), Batuhan Levent (Ümit), Cemre Duru (Gülümser), Eser Ali Yıldırım (Niyazi), Gülsen Tuncer (Fitnat), Günay Girik (Gazel)


DISK II



DISK III



DISK IV



DISK V



DISK VI



1950 yazının Antep'inde, on bir yaşında sinema âşığı bir çocuğun bir sinema sahibi ile olan dostluğu çerçevesinde, Antepliler'in sinema sevgisini, bu sevginin onların hayatındaki yansımalarını ve yeni iktidara gelmiş Demokrat Parti'nin hayatlarında yarattığı değişimi görüyoruz.
Yoksul Antepliler için hayat gizemden, büyüden, heyecandan, ihtişamdan, ince duygulardan uzaktır. Onların hayatlarında tek bir mucize vardır: Sinema. Antep'teki en büyük sinema salonunun sahibi Macı Hüseyin'dir. Macı lakabını hacı olduğu halde sinemacılıktan vazgeçmediği için almıştır. Elli beş yaşlarında, neşeli ama çabuk sinirlenen bir adamdır. İstiklâl gazisidir. Antepliler bazen onun davranışlarını garipserler ama yine de herkes sever onu.

Macı Hüseyin'i en çok Ümit sever. Ümit on bir yaşındadır, hayatı Macı Hüseyin'in sinemasındaki hafiyeler, kovboylar, vampirler, korsanlar ve olağanüstü kahramanlarla renklenmektedir. Ümit'in delice sevdiği tek şey sinema değildir; komşu kızı Gülümser'e (17) çocukça duygularla da olsa sırılsıklam âşıktır ayrıca.

Türk Sineması'nın ustalarından Memduh Ün'ün rahatsızlanıp çekimlerini yarım bırakmak zorunda kaldığı filmi Tunç Başaran tamamladı. Filmde Kadir İnanır'dan Fatma Girik'e Yeşilçamın ünlü simaları rol alıyor.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger