Pages

25 Nisan 2010 Pazar

Letters from Iwo Jima - Iwo Jima'dan Mektuplar


Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Dram - Savas - Tarihi
Gösterim Tarihi : 23 Subat 2007
Yönetmen : Clint Eastwood
Senaryo :
Iris Yamashita, Tadamichi Kuribayashi (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Tom Stern
Müzik : Kyle Eastwood, Michael Stevens
Kurgu : Joel Cox, Gary Roach
Yapim : 2006 - ABD
Süre : 140 dk.
Dagitimci : Warner Bros.
Resmi Web Sitesi : www.iwojimathemovie.com

Oyuncular

Ken Watanabe (General Tadamichi Kuribayashi), Kazunari Ninomiya (Saigo), Shido Nakamura (Lieutenant Ito), Tsuyoshi Ihara (Baron Nishi), Ryo Kase (Shimizu), Yuki Matsuzaki (Nozaki), Takumi Bando (Captain Tanida)


DISK II



DISK III



DISK IV



DISK V


II. Dünya Savaşı döneminde Amerika ile Japon İmparatorluğu arasında Iwo Jima Adası'nda büyük bir savaş yaşanır. Japonlar, hem bu adayı savunmak, hem de saldırıya geçmek için stratejik bir noktada bulunan bu bölgede güçlü kalmak için hazırlıklarını yapar.
General Tadamichi Kuribayashi komutasındaki Japon askerleri, generalleri tarafından alışılmış askeri planların dışında bir yaklaşımla karşılaşır. Iwo Jima’ya gönderilen Japon askerleri, büyük olasılıkla geri dönmeyeceklerini biliyorlardı.

Kuribayashi, Japon rejimine başkaldıran ve yeni doğan kızını görmekten başka bir isteği olmayan fırıncı Saigo, becerisi ve onuruyla dünyaca tanınan Olimpiyat şampiyonu binici Baron Nishi; idealizmi henüz savaş sınavından geçmemiş eski bir askeri polis olan genç Shimizu ve teslim olmaktansa intiharı yeğleyebilecek katı bir asker olan Teğmen Ito ile birlikte omuz omuza bir mücadelenin içine girer.

Amerikan askerlerine direnen Japon general odaklı bir anlatımın olduğu film, Atalarımızın Bayrakları ile birbirini tamamlayan iki film olma özelliği taşıyor. Her iki film de Clint Eastwood imzası taşısa da, yönetmenin Iwo Jima'dan Mektuplar ile çok daha büyük bir etki yarattığını belirtmek gerek.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger