Pages

26 Nisan 2010 Pazartesi

Kurtlar Vadisi Irak


Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Aksiyon - Macera
Gösterim Tarihi : 3 Subat 2006
Yönetmen : Serdar Akar
Senaryo :
Raci Sasmaz, Bahadır Özdener
Görüntü Yönetmeni : Selahattin Sancaklı
Müzik : Gökhan Kırdar
Kurgu : Raci Sasmaz
Yapim : 2006 - Türkiye
Süre : 122 dk.
Dagitimci : Kenda Film
Resmi Web Sitesi : valleyofthewolvesiraq

Oyuncular

Necati Sasmaz (Polat Alemdar), Billy Zane (Sam William Marshall), Ghassan Massoud (Abdurrahman Halis Kerkuki), Bergüzar Korel (Leyla), Gürkan Uygun (Memati), Kenan Coban (Abdülhey), Diego Serrano (Dante)


DISK II



DISK III



DISK IV



DISK V



DISK VI



DISK VII



4 Temmuz 2003 tarihinde Kuzey Irak'ta konuşlanmış on bir kişilik özel Türk kuvvetinin gayri resmi, yarı gizli karargahına, müttefik Amerikan birlikleri gelir. Türk ekibi, bunu müttefiklerinin olağan ziyaretlerinden biri zanneder. Fakat, bu sefer durum farklıdır. Değişen konjonktürde Amerika bölgede "son sözü" söyleyen tek güç olmak hedefindedir. Onlara göre bölgede artık Türklere yer yoktur...

O gün on bir asker, başlarına çuval geçirilerek, halkın gözlerinin önünde, askerlik onurları hiçe sayılarak sınır dışı edilirler. Süleyman Aslan, o on bir kişiden biridir. Vaktiyle aşağılanarak teslim olmayı onuruna yediremeyen Üsteğmen Süleyman geride bir mektup bırakıp intihar eder.

Mektup Polat Alemdar'a yazılmıştır. Polat Alemdar, çok özel olarak yetiştirilmiş bir Türk istihbaratçısıdır. Devlet adına çalışan gizli bir servisin, yurt içi ve yurt dışı sayısız operasyonuna katılmıştır... Hayatta hep görevleri için yaşayan Polat Alemdar, görevi uğruna intihar eden arkadaşının vasiyetine kayıtsız kalamaz...

Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüş Serdar Akar, Kurtlar Vadisi – Irak ile Türk sinemasının en yüksek bütçeli filmine imza atıyor. Dört ayrı dilde çekilen filmde 3000 figüran yer alırken Türk oyunculara Billy Zane, Gary Busey gibi Hollywood’tan tanıdık isimler de eşlik ediyor.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger