Pages

26 Nisan 2010 Pazartesi

Harry Potter and the Half-Blood Prince - Harry Potter ve Melez Prens


Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Macera - Aksiyon - Gizem
Gösterim Tarihi : 15 Temmuz 2009
Yönetmen : David Yates
Senaryo :
Steve Kloves, J.K. Rowling (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Bruno Delbonnel
Müzik : Nicholas Hooper
Kurgu : Mark Day
Yapim : 2009 - ABD
Süre : 153 dk.
Dagitimci : UIP Film
Resmi Web Sitesi : harrypottervemelezprensfilm.com

Oyuncular

Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley), Emma Watson (Hermione Granger), Julie Walters (Molly Weasley), Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange), Alan Rickman (Severus Snape), Michael Gambon (Albus Dumbledore)


DISK II



DISK III



DISK IV



DISK V


Büyücüler dünyasında devam eden kargaşa artık Muggle'ların dünyasını da etkilemeye başlamıştır. Harry Potter, Hogwarts'taki altıncı yılını Feci Yorucu Büyücülük Sınavları'na hazırlanarak geçireceğini düşünmektedir. Artık Quidditch takımının da kaptanıdır. Ancak Diagon Yolu'ndaki okul alışverişi sırasında Draco Malfoy'un bir şeyler çevirdiğini fark eder. Lord Voldemort'un geçmişiyle ilgili pek çok bilinmeyen ortaya çıkarken bir yandan da Malfoy'un neyin peşinde olduğunu öğrenmeye çalışan Harry'yi yine zor günler beklemektedir.

Filmin yönetmen koltuğunda Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nı da yönetmiş olan David Yates var. Filmin uyarlandığı, J.K. Rowling'in yazdığı serinin 6. kitabı olan Harry Potter ve Melez Prens, ilk yayınlandığı gün dünya çapında tam 9 milyon satmıştı.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger