Pages

26 Nisan 2010 Pazartesi

Fermat's Room - Kapan

Fermat's Room
Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Gerilim - Gizem
Gösterim Tarihi : 11 Nisan 2008
Yönetmen : Luis Piedrahita, Rodrigo Sopeña
Senaryo :
Luis Piedrahita, Rodrigo Sopeña
Görüntü Yönetmeni : Miguel Amoedo
Müzik : Federico Jusid
Kurgu : Jorge Macaya
Yapim : 2007 - İspanya
Süre : 87 dk.
Dagitimci : Bir Film
Resmi Web Sitesi : lahabitaciondefermat.com

Oyuncular

Alejo Sauras (Galois), Elena Ballesteros (Oliva), Santi Millán (Pascal), Federico Luppi (Fermat), Helena Carrión (Bibliotecaria), David Fernández (Policeman), Víctor Benjumea (Chico Gasolinera)


DISK II



DISK III



DISK IV



DISK V


Dört matematikçi, gizemli bir ev sahibi tarafından hafta sonunu geçirmek ve büyük bir bulmacayı çözmek üzere davet edilir. Hiçbiri birbirini tanımamaktadır. Bildikleri tek şey ise, hepsini oraya davet eden kişinin Fermat adını kullandığıdır.

Her birine detaylı bir şekilde nerede ve nasıl buluşacakları, davet yerine nasıl gelecekleri ve orada kendi isimleri yerine hangi takma isimleri kullanacaklarına dair bütün bilgiler verilmiştir. Kendilerine verilen isimler tarihteki ünlü matematikçilerin isimlerinden oluşmaktadır: Pascal, Hilbert, Galois....gibi.

Şehir dışında, izole edilmiş bir evde her türlü konforla hazırlanan küçük bir odada bu problemi çözeceklerdir. Odaya en son ev sahibi Fermat gelir. Fakat kısa bir sure sonra gizemli bir telefon çağrısından sonra hemen ayrılır. Ardından odanın kapısı kilitlenir.

Ve ilk problem SMS olarak gelir. Çözmek için bir dakikaları vardır. Görünüşte basit bir mantık problemidir bu. Fakat dakikalar geçer problem bir türlü çözülemez. Ve aniden duvarlar hareket etmeye ve oda daralmaya başlar. Tek çıkış yolu, verilen problemleri oda tamamen kapanmadan zamanında ve doğru olarak çözmektir.

Fermat's Room Fermat's Room
Fermat's Room Fermat's Room
Fermat's Room Fermat's Room

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger