Pages

26 Nisan 2010 Pazartesi

Dinle Neyden


Filmin posteri için resme tiklayin

Tür : Romantik - Dram - Tarihi
Gösterim Tarihi : 10 Ekim 2008
Yönetmen : Jacques Deschamps
Senaryo :
Ayse Sasa, İsmail Eren
Görüntü Yönetmeni : Octavio Espirito Santo
Müzik : Özhan Eren
Kurgu : Ali Üstündag
Yapim : 2008 - Türkiye
Süre : 90 dk.
Dagitimci : Özen Film
Resmi Web Sitesi : dinleneydenfilmi.com

Oyuncular

Ahu Türkpence (Gülnihal Kalfa), Alican Yücesoy (Halil Tabip), Emin Olcay (Ascı Dede), Lale Mansur (Beyhan Sultan), Burhan Öcal (Kahya), Taner Ertürkler (Seyyid Mustafa), Metin Hara (Dervis Halil Can)


DISK II



DISK III



DISK IV



DISK V


1798 yılında, Osmanlı ile Fransa arasında çıkacak savaşı önlemek için eski bir Osmanlı paşası olan Nuri Dede Efendi ve eski dostları Fransız diplomatlar, gayriresmi çalışmalarını Sultan III.Selim’in kızkardeşi Beyhan Sultan’a ait Sahilsaray’da gizlice gerçekleştirir.

Diplomatik müzakereler esnasında rahatsızlanan Dede Efendi’ye Saray Tabibi Halil eşlik etmeye başlar ve Halil, Beyhan Sultan’ın yardımcısı Gülnihal Kalfa ile yakınlaşır. Bu hikayeyi defterinde Hz. Mevlana’nın öğretileriyle dillendirense, Mevlevihane defterlerini tutmakla görevli ve Nuri Efendi’nin hizmetlisi, mistik bir dünyaya sahip Derviş’tir.

Dinle Neyden, birçok önemli ödüle sahip yönetmen, görüntü yönetmeni ve senaristle çalışılan filmin çekimlerinde 50 kişinin hazırladığı 500 kostüm ve 35 kişilik uzman bir grupla hazırlanan dekor ve aksesuar kullanılmıştır.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger